Het huis

 

De Marken, de in Nederland nog vrij onbekende regio ingeklemd tussen de Adriatische Zee en de Appenijnen, wordt ook wel aangeduid als „heel Italië in één regio“. Hier komt u alles tegen waardoor mensen verliefd worden op Italië, zoals het trendy kustleven, het afwisselende heuvellandschap, het indrukwekkende hooggebergte, het open en vriendelijke karakter van de locale bevolking en de oorspronkelijke lokale keuken.

Het oude landgoed „Colle del Lupo“ (Heuvel van de Wolf“) ligt op 460 meter hoogte op een heuvel met een schitterend panoramisch uitzicht over het boerenland.

De voor De Marken typische herenboerderij herbergt na zorvuldige restauratie vijf comfortabele vakantiewoningen van tussen de 30 en 60 vierkante meter. De woningen hebben bijna allemaal een eigen ingang en een zitje op een terras. Ze zijn smaakvol ingericht -in rustieke stijl-, volledig uitgerust en hebben centrale verwarming. Alleen beddegoed (matrasgrootte 160x200cm), handdoeken en theedoeken moet u zelf meenemen. Deze kunnen ook op afspraak ter beschikking worden gesteld. Evenzo kunnen de wasmaschine en de wasdroger gebruikt worden. De eindschoonmaak is inbegrepen. Parkeerplaatsen zijn voorhanden.

Vraag ons alstublieft welk appartement het beste voor uw wensen geschikt is.

Verder staat u in het huis een gezellige ruimte met bar ter beschikking, als ontmoetingsplek of als groepsruimte. Buiten vindt u een zwembad met een geweldig uitzicht, een zonneweide, een groot terras en een natuurlijke parasol onder een reusachtige moerbeiboom.

Winkels, bars en restaurants vindt u in Pergola, een stadje circa vier kilometer van ons huis vandaan. Pergola heeft ongeveer 7.500 inwoners en heeft in het oude centrum mooie smalle steegjes met gebouwen uit kalk-zandsteen en „palazzi“ (herenhuizen). In 1946 zijn buiten Pergola, in het gehuchtje Cartoceto, de „Bronzi Dorati“ gevonden, een vergulde bronze Romeinse ruitergroep uit de eerste eeuw na Christus. Deze is nu tentoongesteld in het stedelijk museum in Pergola.

Mogelijkheden voor uitstapjes zijn de leuke Adriatische kustplaatsen Fano en Senigallia en de plaatsjes aan de steile kuststrook van de Monte Conero bij Ancona. Bezoek de wonderschone historische steden Gubbio en Urbino (circa 50km) of de gigantische Grotten van Frassasi. Ook het Lago Trasimeno, Perugia en Assisi (circa 80km) en zelfs Rome (circa 230km) zijn binnen bereik.

Daarnaast zijn er vele mogelijkheden voor bijzondere ontdekkingstochtjes naar Middeleeuwse stadjes en kloosters, naar grotten en plaatselijke evenementen zoals truffelmarkten, antiek- en weekmarkten. Graag doen wij u hiervoor een voorstel.

Cabriorijders, motorrijders en fietsers genieten van de omgeving van mei tot oktober. In de truffeltijd van oktober tot februari is de regio het doel van fijnproevers.

Routebeschrijving naar de „Colle del Lupo“

Volg vanaf Bologna de autosnelweg A14 tot de afslag Marotta.
Het tolstation is onbemand, maar u kunt contant of met creditcard betalen. Sla rechtsaf in de richting van Pergola op de SS424. Als u na circa 33 kilometer aan de grens van Pergola komt, blijft u op de SS424 en vervolgt u de weg in de richting van Cagli. Na ongeveer 1,5 kilometer is er aan uw rechterhand een afslag richting Serra Spinosa / Tarugo. Volg die weg circa 3,5 kilometer en bij een Mariakapelletje gaat u rechtsaf een landweggetje op. Nu alleen nog langs het huis van onze buren en u staat voor de „Colle de Lupo“.

Hartelijk welkom!